Bakker Electrotechniek B.V. 1987 – 2002

Bakker Electrotechniek B.V. 1987 – 2002 / 40 werknemers

Functie: Technisch inkoper, ICT systeembeheerder en functioneel/technisch beheer Grote Beer

 

Mijn taken in de volgorde van de jaren waren :

 1. Magazijnbediende
 2. Technisch inkoper
 3. Magazijn medewerkers aansturen
 4. Systeembeheerder novell 4.11 en later windows 2000 server
 5. Functioneel en technisch beheer Grote Beer pakket
 6. Diverse hulpprogramma’s schrijven voor medewerkers in dataperfect en acces

Wat zijn mijn winstpunten geweest op ict-gebied  bij Bakker Elektrotechniek, rekening houdend dat de 80-er jaren ook de intrede was van computers en later ook internet :

 

 1. Novell 4.11 en later windows 2000 server voor 30 werkplekken, de kennis mezelf eigen gemaakt om de productie zo optimaal te laten verlopen.
 2. Mailserver opgezet zodat, op een stand-alone pc die alleen verbonden was op internet, alle gebruikers vanaf hun werkplek konden mailen via windows-mail
 3. Bakker Elektrotechniek was de pilot voor Grote Beer te Delft om als eerste bedrijf met zoveel modules met elkaar te laten samenwerken.Mede hierdoor stond ik in rechtstreeks contact met de programmeurs van Grote beer in Delft zonder tussenkomst van resellers.
 4. Modules waren : voorradenbeheer, artikelenbeheer, klantenbeheer, orderbeheer, offertebeheer, kastencalculatie, voorcalculatiebeheer, boekhoudmodule ect.
 5. Van Gend en Loos verzendlijsten werden handmatig geschreven. Hiervoor heb ik in dataperfect een programma geschreven dat dit geautomatiseerd werd . Verzendlijsten werden per modem naar van Gend en Loos gestuurd in edi-format en barcode stickers per pakket kwamen automatisch uit de barcode printer. Later had van Gend en Loos zijn eigen tool voor bedrijven om dit proces te automatiseren.
 6. Urenverantwoording in dataperfect gemaakt, voor kasten calculatie (voor en na) per monteur en hieruit statistieken maken, welke per maand de resultaten per monteur weergeven.
 7. In crystal reports omzetstatistieken maken voor de accountant.
 8. Voorheen was een administratief medewerker hier 4 dagen mee bezig om elke maand handmatig dit allemaal op te stellen. Na mijn crystal reports programma werd de rapportage automatisch gegenereerd binnen 15 minuten.
 9. Handleidingen schrijven voor toekomstige medewerkers.

Reden van beëindigen werkovereenkomst :

 

 1. Leerde mijn huidige Limburgse vrouw kennen en daarom de keus gemaakt om in Limburg mij werk te gaan zoeken