Gemeente Maastricht 2003 – 2007

Gemeente Maastricht 2003 – 2007 / 1600 werknemers

Functie: ICT servicedesk medewerker

 

Mijn taken in de volgorde van de jaren waren :

 

 1. ICT-Servicedesk medewerker 1e lijns en het professionaliseren van het team
 2. Werkplekbeheerder
 3. Functioneel beheer van het ticket systeem HP-Openview
 4. Inzet bij projecten
 5. Na migratie van win98 naar XP en windows servers naar een hogere versie ben ik teruggeplaatst op de ict servicedesk, waarbij de meeste incidenten werden opgelost door de ict servicedesk medewerker
 6. Rapportage maken, met aantal incident melding per dienst en voor constatering waar knelpunten en verbeterpunten liggen.

Wat zijn mijn winstpunten geweest bij de gemeente Maastricht :

 

 1. Het tevredenheids-gevoel van de melders en de kwaliteit van de servicedesk met het team van 4 personen door de jaren heen verbeteren.
 2. FAQ database opgezet en handleidingen gemaakt, waar nieuwe medewerkers met geen ICT achtergrond zich goed als 1e lijns servicedesk medewerker zelf konden redden en de klanten goed konden helpen.
 3. Functioneel beheer van HP Openview. Dit ingericht volgens ITIL en een webbased HP Openview opengesteld, zodat melders hun eigen incidenten kunnen melden en volgen met statussen en informatie.
 4. Ik ben ingezet bij het project migratie windows 98 werkplekken naar windows xp. Hiervoor heb ik nieuw gescripte tools en systemen moeten testen. Daarnaast was de uitrol van inspoolen en upgraden van de huidige pc’s (ongeveer 1600) een traject wat we met een team in 1 maand hebben voltooid.
 5. In het algemeen : Goede communicatie in het servicedesk team, maar ook naar de back office. Waarbij mijn beleving was, de klant komt op de eerste plaats en deze moet zo goed mogelijk worden geholpen, totdat deze tevreden is met mijn antwoord.

Reden van beëindigen werkovereenkomst :

 

 1. Ondanks dat de Gemeente Maastricht, achteraf gezien, mijn beste werkgever is geweest. Heb ik gezien de reistijd ( was toen 1,5 uur heen en 1,5 uur terug ) de keuze zelf gemaakt, om werk te zoeken rond Blerick.